Rundvlees van Gert Kruijer

Kruijer laat zijn runderen slachten bij Slachthuis Zuidbroek. Een modern en kleinschalig slachthuis dat voldoet aan alle huidige kwaliteitsnormen. Gezamenlijk werken ze bij Slachthuis Zuidbroek met veel passie en respect voor het dierenwelzijn en milieu.

Kalfsvlees van Feenstra

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

Kalfsvlees van Feenstra

Varkensvlees van Feenstra

Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.

Varkensvlees van Feenstra
Kip en kalkoen van Van der Wal in Kollumerzwaag

Kip en kalkoen van Van der Wal in Kollumerzwaag

Kip en kalkoen van Van der Wal in Kollumerzwaag is kip met 1 ster.

  • Maximaal 12 scharrelkippen per m2 (ipv 21)
  • De scharrelkippen zijn van een langzaam groeiend ras, waardoor ze veel sterker en gezonder zijn, geen hartklachten hebben en niet door hun poten zakken. 95% is antibioticavrij.
  • De stal heeft dachtlicht en is voorzien van strooisel (stro of houtkrullen) om in te kunnen scharrelen.
  • Dagelijks wordt er graan gestrooid en hebben de scharrelkippen de beschikking over strobalen, ter verrijking van de leefomgeving.
  • Minimaal 8 uur per dag is er toegang tot een ruime overdekte uitloop. Deze is minimaal 20% van de oppervlakte van de stal.
Lamsvlees van Feenstra

Lamsvlees van Feenstra

Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.

Vleeswaren

We hebben een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst.  Vleeswaren zijn natuurlijk te gebruiken als broodbeleg, maar ook als een snack, tussendoortje, tapas of als vlees bij de maaltijd. Bij ons vind je de lekkerste vleeswaren, dagvers en uit eigen keuken. Hieronder een kleine greep uit ons assortiment.

Magere runderrollade

Gemaakt van mager rundvlees, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.

Runder rosbief

Ouderwets lekker gebraden rosbief, wij braden de rosbief nog volgens een oud recept, en dat proef je.

Fricandeau

Speciaal geselecteerde varkensfricandeau afgegrild in de oven. Heerlijk voor op de boterham of voor een buffet.

Gegrilde kiprollade

Gemaakt van magere kippeborst, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.

Zeeuws spek

Ouderwets lekker gemarineerd zeeuws spek, het spek wordt ca. 3 dagen gemarineerd in een speciale eigengemaakte marinade daarna afgegrild in de oven.

Runderrookvlees

Licht gezouten rundermuis. Onze rookvlees wordt op traditionele manier gezouten en krijgt de rust die het nodig heeft om te rijpen, daarna gerookt in onze eigen rookkast.

Achterham

Eigengemaakte ham van de beste kwaliteit, gepekeld met de lekkerste kruidenmelange, gekookt en gerookt.

Teerling, Keurslager

Heerestraat 59
9301AE Roden
050-5013330

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten