Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht je een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Kies uit onze speciale barbecue-pakketten. Of stel zelf een pakket samen. En vul die aan met onze dagverse salades en sauzen. Samen maken we er een heerlijke zomer van.  

BBQ pakket ‘Populair’

  • Varkenshaassaté
  • Procureurlapje
  • Hamburger (voorgegaard)
  • Barbecueworst

€ 7,50 per persoon

BBQ pakket ‘All-in’

  • Gemarineerde speklap of gemarineerde procureur
  • Varkenshaassaté
  • Verse runderburger
  • Gemarineerde kipfilet
  • Kruidenboter
  • Stokbrood
  • 2 soorten salades (tot 8 personen 1 soort salade)
  • 3 soorten saus

€ 14,95 per persoon
Te bestellen vanaf 4 personen

BBQ pakket ‘Vega

  • Vegetarische hamburger
  • Vegetarische shaslick
  • Spies van verse groenten

€ 6,50 per persoon

BBQ pakket ‘Kids’

  • Juniorspies
  • Kipsaté
  • Barbecueworst
  • Surprise!

€ 5,95 per persoon

BBQ pakket ‘Groente tuintje’

  • Aardappelschuitje
  • Gevulde puntpaprika
  • Gevulde champignon
  • Maiskolf

€ 8,95 per persoon
Te bestellen vanaf 20 personen

BBQ pakket ‘De Luxe’

  • Saté van varkenshaas
  • Gemarineerde rundersteak
  • Shaslick van varkenshaas
  • Gemarineerde varkensfilet
  • Gemarineerde kipfilet

€ 11,95 per persoon

BBQ pakket 'XXL-spiesen'

Erg geschikt voor de Kamado!
150 gram per spies: 

  • Spies van biefstuk
  • Spies van varkenshaas
  • Spies van kipfilet

€ 14,95 per persoon

BBQ compleet maken

Maak uw barbecue helemaal compleet met onze aanvullende producten:

  • 2 soorten salade (tot 8 personen 1 soort salade)
  • 3 soorten saus (saté, knoflook en BBQ saus)
  • Vers gebakken stokbrood
  • Kruidenboter
  • Wegwerp borden en bestek

€ 7,95 per persoon
e bestellen vanaf 4 personen

BBQ

BBQ Specialiteiten

BBQ Groot Vlees

BBQ worst Picanha
Varkensfilet (gemarineerd) Flat iron steak
Procureur Ribroast (varken)
Gemarineerd speklapje Entrecote
Shaslick Lamsrack
Spareribs (voorgegaard) T-bone steak
Hamburger Côte de boeuf
Biefstuk (gemarineerd)  
Ribeye  
Entrecote  
Kipsaté  
Kipfilet (gemarineerd)  
Kip shaslick  


Sappige spareribs of een imposante côte de boeuf? Heerlijk, zo’n groot stuk vlees op de BBQ. Vraag ons naar een passend bereidingsadvies. Informeer naar de mogelijkheden in het geval van specifieke wensen

Salades

   
Huzarensalade met garnituur per persoon € 5,00
Rundvleessalade met garnituur per persoon  € 5,00
Op verzoek kunnen wij ook rauwkost, pasta of couscoussalade leveren.
     

Sauzen

   
BBQ saus 250 gram € 3,50
Knoflooksaus 250 gram € 3,50
Cocktailsaus 250 gram € 3,50
Shaslick 250 gram € 3,50
Satésaus 250 gram € 3,50
     

Overig

   
Stokbrood per stuk € 2,50
Kruidenboter per bakje € 3,50
Wegwerp bord en bestek per stuk € 2,50
Huur gas BBQ (excl. gas) per stuk € 10,00
Gasfles per stuk € 15,00

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

BBQ Cote de boeuf

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Teerling, Keurslager

Heerestraat 59
9301AE Roden
050-5013330

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten